FAQ

 

Op welke manier wordt de kwaliteit gewaarborgd?

Wij als hulpverleners van Praktijk de Parel  bevorderen onze deskundigheid door regelmatig bijscholingen te volgen, vakbladen te lezen, maar ook door regelmatig intervisiebijeenkomsten te houden met andere therapeuten. Daarnaast beschikt praktijk de Parel over een netwerk van collega therapeuten waarvan er een aantal gespecialiseerd zijn in bv. kindertherapie, mannenhulpverlening etc. Ook de beroepsverenigingen waarbij Praktijk de Parel is aangesloten stellen overigens eisen die de kwaliteit moeten waarborgen.

 

Praktijk de Parel biedt christelijke hulpverlening, wat houdt dat in?

De therapeuten van praktijk de Parel zijn christen en verbonden met een christelijke geloofsgemeenschap. Praktijk de Parel verwijst in haar grondslag naar de Bijbel, Gods Woord. Vanuit deze grondslag zijn missie, visie, beleid en werkwijze geformuleerd. Dit is ondermeer terug te vinden in onze onderzoeken waarbij identiteitsgerelateerde vragen zijn opgenomen.

 

Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig?

Nee, dit heeft u in principe niet nodig, wel kan een verwijzing van de huisarts handig zijn in verband met eventuele vergoedingen.

 

Krijg ik mijn gesprekken vergoed?

Uw vergoeding is afhankelijk van hoe u verzekerd bent; er is namelijk een grote variëteit in Nederland in polissen en polisvoorwaarden. U bent en blijft zelf verantwoordelijk voor het uitzoeken van vergoedingen door de zorgverzekeraar en voor het tijdig betalen van de facturen. U dient zelf uw factuur in bij uw zorgverzekeraar. We adviseren u om bij uw ziektekostenverzekering te informeren naar de vergoeding en mogelijkheden. Noemt u hier altijd het zorgverlenernummer (AGB code), de AGB-code Praktijk, het NFG registratienummer. Onze hulp krijgt u vergoed als psychosociale consult onder alternatieve zorg/geneeswijze.

 

Hoe zit dat met relatietherapie?

Bij relatietherapie zal er eerst afzonderlijk van elkaar een intakegesprek gehouden worden met verschillende therapeuten. Hierin zal worden bekeken of de hulpvraag aansluit bij het hulpaanbod en of er een wederzijdse klik is. Daarna zal in overleg met u een behandelplan worden opgesteld. Soms is het nodig dat er nog een aantal individuele sessies plaats moet vinden. Deze individuele sessies duren een uur en kosten € 58,50 incl. BTW.

 

Kan ik zelf een therapeut kiezen?

Ja, u kunt zelf een therapeut kiezen, we kunnen u daarin adviseren.

 

Kan ik ook worden gecoacht?

Ja, u kunt worden gecoacht. De coach trekt dan een deel van het jaar met u op waarbij periodieke voortgangsgesprekken plaats zullen vinden. Informeer naar de mogelijkheden.

 

Mijn probleem wordt niet genoemd op de website? Wat nu?

We kunnen op de website niet elk probleem benoemen. Neem als u vragen hebt gerust contact met ons op. Dit kan via de mail of telefoon.

 

Kan ik therapie krijgen op een andere locatie?

Therapie op een andere locatie is mogelijk. In Kampen zelf zijn daar geen extra kosten aan verbonden. Informeer naar de mogelijkheden als de locatie buiten de stad Kampen ligt.

 

Wat zijn de mogelijkheden voor online therapie?

De mogelijkheden voor online therapie worden momenteel onderzocht. We hopen in de  nabije toekomst hier meer duidelijkheid over te kunnen geven.

 

Hoe snel kan ik terecht?

We streven ernaar om zo kort mogelijke wachttijden te hebben. Dit is tot nog toe aardig gelukt. Informeer naar de mogelijkheden.